Träning i början av februari.

Månaden började med värsta ovädret hitintills. Staden stod som still och alla som inte behövde stannade inne. Det kom snö… väldigt mycket snö. För oss stämmer den här bilden 😀

Såg på egos app att pass efter pass blev inställt… men inte vårt…. Vi fick parkera en bit ifrån och plumsa i snön. Men ett pass hade vi 😀

Vi körde:Gymnastics
A: Pull-ups (Test: one set max reps)

Klarar en pullups med det tunna lila bandet… säger inte mycket men det är vad som går för mig!

Metcon
180201 (AMRAP – Rounds and Reps)

2&2, AMRAP x 12 min:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 osv.
Shuttle runs
Goblet squats

Person 1 gör 1 shuttle run + 1 Goblet squat innan Person 2 gör det samma. Efter det ökar paret 1 rep per runda

Var ett skönt pass… tror vi hann hela 10 och jag började springa på 11 varvet.

Ring Pushups with pause in the bottom (Stop 2-3 reps before fail)
A2: Hollow rocks (4-5 sets x 20-30 reps)
A3: Side Hollow hold (4-5 sets x AMSAP each side)

Ja och det där går ju som det går….

Efter passet såg man ut så här.

Vi tog oss in i lokalen.

Hade över lite gäster på fredagen och Micke o Fredrik bestämde att de skulle ut i spåret dagen efter… så jag hakade på :-O alltså… längdskidor? Andra gången i mitt liv (nu räknas faktiskt inte den gången i nian när vi skulle åka och jag fick pappas gamla avlagda skidor ovallade så det slutade med att jag GICK runt hela spåret med skidorna på ryggen istället 😉 ). Fick låna Gurras skor och så fixade Micke till sina gamla skidor till mig.

Gick ju hur bra som helst. Tog mig 5 km uppe på Södra. Första gången på ängen för mig fast jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Vågade mig inte på de långa varven så jag körde 1km spåret fem gånger :-D. På söndagen åkte vi till xxl och jag köpte mina första pjäxor till längskidor. Nu saknas bara stavar :-D. Maja fick också nya, det blev sådana med ett skinn/hår på. Hon åkte sedan på tisdagen med skolan uppe på ängen och hon lyckades med 1 mil… :-O

Sedan kom måndagen den 5e med sitt teampass.
Körde lite pullups i början även här.
WOD Team
A: 180205 Team (Time)

2&2 for time:
60-50-40-30-20-10 reps of:
Wall ball shots
Sit-ups
8 Shuttle runs each between sets and after the last one.

Alltså det var ett skönt pass som inte dödade… Jag körde med 3kg walleballe men nu har jag bestämt att jag måste börja våga med 6 kg… så hädanefter så blir det den!

Torsdagens den 8 februaris pass
Gymnastics
A: Pull-ups (AMRAP x 3 min)

Så många strikta Pull-ups som möjligt inom 3 min.
B: Pull-ups (3 set x 1 rep)

Negativa Pull-ups. Hoppa eller dra dig upp och håll emot ner 3-4 sek.
Metcon
C: 180208 (3 Rounds for reps)

3 X 3 min on. 1 min off.
1. Assault bike for cal
2. Row for cal
3. Shuttle runs
Core

D. EMOM x 12 min:
1. Side Plank (Left) x 30 seconds
2. Side Plank (Right) x 30 seconds
3. Reverse Snow Angels x 10 reps (slow & controlled)
4. Hollow Hold x 20 seconds

Hade på mig min nya klocka som mäter lite olika. Jag hade på den under hela passet och från början till slut så låg jag på en snittpuls på en snittpuls på 146. Som minst 88 och som mest 182. Spännande… sånt har jag aldrig kollat riktigt förut. Brände 451kcal under passet. Men då var det ju mycket flås där i några minuter. Uppvärmningen var också väldigt rolig. Då fick vi stå i två lag på led framför väggen och så gjorde alla en wallball och nästa person skulle fånga den. Tog den i backen fick man ett straffpoäng. Det gick superbra… tills jag skulle ta mot första 6kg bollen (körde med 3kg första omgången)…. shit vad tung den var 😀 så det är därför jag nu bestämt att jag måste börja köra med 6 kgs bollar.

Fredag 9/2.
Maja+jag=ängen…. det är sant! För tredje gången i mitt liv så åker jag längd. Maja vallade runt mig där. Vi körde 1km slingan två gånger och när den nästan var slut andra gången så ville Maja sticka iväg på 2km slingan… ja men jag var på…. när vi kom tillbaka till ängen så tog vi lite kaffe och oboy. Sedan så åkte vi två km slingan en gång till…. då började jag känna att jag inte hade så stor kontroll på mina armar och ben… så vi gav upp 🙂 Men 6km, inte fy skam det inte!
Härligt var det!!