Fix you – Coldplay

Smygfilmade Maja en kväll i oktober när hon tränade på sin läxa på musiken. Hon är ingen pianospelare men kan ändå kompa sig själv! Precis fyllda 15 år ger hon mig rysningar när hon sjunger. Nu har hon bestämt sig för att gå Estet – Musik på gymnasiet. Tycker att det är ett alldeles ypperligt val

YouTube Preview Image

Ommålning

Micke åkte iväg till en kompis stuga en helg och då åkte jag och köpte massa färg.
Jag tycker lite att ha en tv mot en vit vägg inte är så bra. Det skall vara mörkt bakom så att man inte får en stor svart rektangel på en vit vägg. Så nu när vi har ett rum som endast är ett tv rum tänkte jag försöka se hur inbjudande det kan bli. Hade tänkt måla taket men min familj tyckte att det var lite väl….
Så här såg tv rummet ut före:

Hade redan hunnit ta ner två tavlor här före jag fotade 😉 Sedan så har jag testmålat med en färg som var nästan svart… som det inte blev!

Sedan så var jag lite noga med att flytta på allt och tejpa och limma. Hittade en tejp som var super bra för inomhusmålning, bara att den kostar som den vanliga maskeringstejpen gånger tre….

Sedan var det bara att sätta igång. Så här såg det ut efter två vändor målning Den ser blåare ut på bild än det är. Det är lite grönt i den hela också… Använde mig av NCS S 5045-B10G Det innbär att nummer 50 står för täckheten i färgen (alltså mörkheten) nästa står för att det är 45 på blåhet och 10 på grönhet. Hade velat ha 15 på grönhet men tyvärr kunde de inte blanda så… 🙁 Men tyckte det blev bra iallafall!

Här insåg jag att jag och tjejerna faktiskt behöva ha lite kött för att överleva kvällen… så jag stekte lite ryggbiff…. sedan efter det så flyttades möblerna tillbaka.

Sedan var det bara att fixa nya gardiner… efter mycket om och men så hittade vi sammetsgardiner i guld … Beställde en lampa jag velat ha länge. En Lejon lampa från thg. Själv tycker jag den är supersnygg!

Däremot så hittade jag inga guldramar… så då tänkte jag att jag skall spraya några… alltså precis den helgen så var det som småregn hela helgen, tillslut efter en till vecka så tog jag dem till jobbet till vårt garage, så på varje rast fick jag spray… så tog färgen slut och så fick jag köpa mer 🙂 Men tillslut så…


Så just nu ser det ut så här… försöker övertala Maja att måla bakom tv:n en påfågel fast bara konturer med guld…. Tror säkert att jag kan övertala henne 😀

Jag gick förbi en ”vinyl” affär härom veckan när jag var hos tandläkaren och fick för mig att köpa tre LP skivor för att sätta upp. Tog min favorit, en skiva som Micke hade för länge sedan och sedan självklart en Nirvana skiva som har ett sådant känt omslag (som Nelly tycker är urful!!)

Nu är det klart med tavlor och allt… eventuellt kommer jag ta bort glaset i tavlorna då de blänker i lampornas sken.

Island…

Jag vill lova en sak och det är att det är väldigt dyrt att vara på Island… Alltså, dyrt på riktigt!

Men nu har vi fått uppleva Island med barnen.

Vi har badat i Blå lagunen

Vi åt väldigt god mat (fanns även hästkött på menyn)

Vi har kört runt ”The golden cicle” och fick se fantastiska vyer… och uppleva både kratrar, vattenfall och gejsrer

Vi har ridit Islands häst på Island

Vi var även in på Anne Thorisdottirs box 🙂 Gigantisk var den!

Ett helt fantastiskt land men ack så dyrt… vi hade även tur med vädret vilket är ovanligt på denna vindiga ö!

Sminkning

Nelly älskar att göra olika sminkningar. Så hittade hon min stora latex flaska som jag köpt till betongen (alltså egentligen inget du skall ha i ansiktet då den sticker hårt i ögongn 😉 )

Men hon fick leka på mig…

Tyckte det såg riktigt läckert ut…. sedan var det bara att tvätta bort 🙂

Träningen i måndags….

Ja vad skall jag säga om träningen som jag körde i måndag.. Började med hela havet stormar på ett nytt sätt… ganska roligt. Vi hade walleballar i mitten av rummet och första gången skulle vi gå runt på alla fyra och sedan sätta sig, andra gången skulle vi gå som en anka och tredje gången på alla fyra fast med rumpan neråt (krabbgång), åkte man ut så var det fyra övningar man skulle köra, burpees, jumping jacks, squats, armhävningar. Man blev varm 🙂

Sedan hade vi en teamwod för två EMOM där man jobbar varannan minut och skulle göra
30kg Thrusters
6st höga boxhops
resterande del av minuten skulle man göra burpees…

Så jag körde, tog 30 kg i thursters (tungt så in i helvete) och vågade mig på efter lite övertalning att hoppa på 60cm box… Vilket gick bra till sista hoppet på tredje varvet…. då min fot vek sig (fotleden som jag en gång i tiden bröt och ibland fungerar den bara inte) vilket resulterade i att jag rasade in i kanten på boxen med hela min tyngt…..

Insåg inte först hur illa det hade gått, men när jag her upp byxbenen för att kolla om det kom lite blod eller om det gick bra… så ser jag att jag om jag håller i såret ser ända in till benhinnan :O Tydligen blev jag lite vit då. Så här såg det ut om man inte höll upp såret…

När vi kom hem intog jag högläge med foten, på plats hade jag då tvättat det lite, satt på ett stort plåster där jag tryckte ihop såret och lindade det stenhårt med bandage….

Insåg att jag hade fått ett skrapsår ovanför….


Tog fram den sårtvätt jag hade och rådfrågade syrran om jag skulle använda någon. Så hon valde ut den jag skulle ha och min fråga var då ”kommer det göra ont” svaret… japp.


Jag kan lova att det kändes, blev ett illvrål när jag sprutade rent såret… dränkte rättare sagt in hela benet bara för att var på säkra sidan.

Så nu har jag lite ont när jag belastar benet så jag får nog vänta till på fredag före jag tränar…. fast det är nog mer att jag slog i benet så hårt och inte på grund av att huden sprack…

Pyssel

Kom på att jag ville fixa till en pall.

Så jag satte igång och gnuggade och donade för att få den ren.

Det saknades lite skruvar och sånt så jag skickade iväg Maja och Micke på en shoppingtur. Sedan satte jag på nya fötter och bytte den gamla mattan mot en ny.


Fast nu blev det inte en matta utan ett tallriksunderlägg.

Födelsedagar!!

Maja fyllde 15 år. Vilken milstolpe!!
Det blev en silviakaka som fick väcka upp henne på morgonen!

Vi åkte och bowlade före vårt restaurangbesök. Alltid lika roligt!

Maja fyllde ju på en lördag och på måndagen gjorde hon provet till moppekortet. Hon klarade sig galant och är nu stolt innehavare av AM körkort. Hennes vrålåk fram tills Nelly har åldern inne och de måste dela 😀

Även jag fyllde år, veckan före Maja.

Korken gick sönder på min gamla flaska…. men jag hade reservkorkar som fungerade bara fint!

Den kvällen avslutade vi i vår pensionärskuvös där vi numera även har en gasolvärmare…

Bollnäs Ess

Så äntligen kom vi iväg till BollnäsEss. Har försökt i flera år men äntligen gick det att tajma. Hur roligt är det inte? Det är ju riktigt superkul!

Vi åkte vid lunch från Sundsvall, Micke, jag och från boxen Kicki och Erika.

När vi kom fram så fick vi en välkomstväska med en massa reklam, dricka, frukt och en t-shirt. Även då alla biljetter till alla klasser vi hade bokat.

Mr M och jag körde i gång med Buggaloo, det var väl ett si så där pass… tack vare att vi två gick tillsammans så gjorde vi det roligare. Efter det körde han något vattenpass där han simmade över en km med olika tekniker… jag körde ett ”retro danspass” som var ungefär som gamla goda tiden när man dansade Jazzdans….
Efter det hade jag egentligen ett till pass men mina höfter gillar inte riktigt att dansa jazz längre (vems kropp är byggd för det när man är äldre än 18?)! Så vi gick tillbaka till hotellet (ca 10 minuter promenad). Sedan väntade vi in Erika och Kicki så åt vi buffén som Scandic dukar upp för deltagarna, riktigt billig men oj vad pasta de dukade upp. Tack o lov var vi ganska tidiga så det fanns grönsaker kvar då jag inte äter pasta.

Så lördagen började vi med ocr (hinderbana), hade någon slags ångest inför denna bana men när vi närmade oss den så kände jag att det här blir ju lugnt!

När vi kommer ännu närmare ser vi att ”fan” det där var ju bara en lekpark… hinnderbanan är bra mycket större…..och längre….

Först fick vi träna på lite fall teknik, och landnings teknik. Allt för att man skall kunna genomföra ett race utan att skada sig. Sedan så små jobbade vi hela banan när de visade de olika teknikerna som finns för varje hinder. Totalt var det 8 hinder.

Sedan så skulle vi få springa banan själv, vi släpptes iväg fyra och fyra. Jag valde sista gruppen för mitt största hinder är ett mentalt hinder och det här nätet då det blir så fruktansvärt högt. Nu var det väl bara si så där 4m högt men….

Sa till tränaren att jag är extremt höjdrädd om det är ok att backa ner om jag känner att det inte går. Men jag drog mig uppåt sakta men säkert, han var nere på marken hela tiden och uppmuntrade mig. Kändes riktigt bra, när jag kom längst upp så stod jag med fötterna i tredje hålet uppifrån och då gick det inte att flytta dem högre… jag försökte men de satt som fast ;-). Till slut så kom jag på att om jag slänger över ena benet så kanske… det gick bara fint! Men då skall ju nästa över… alltså det tog sin lilla tid… men DET GICK, alltså du anar inte hur stolt jag blev. Då stod tränaren med utbredda armar och jag flög in i en kram… då släppte nog allt och jag började skaka och stor böla 😀 Då fick även han tårar i ögonen :-D. Vilken känsla…. resten av banan fick jag gå för jag hade ett sånt pulspåslag så jag fick ingen luft….

Efter det så körde vi en föreläsning ”träna med puls” som var intressant. Sedan var det ångestpass nr två. Skidfys med os duon (pust).

Jo.. och ångesten var berättigad. Nå så djävulskt jobbigt…. alltså riktigt riktigt grisigt jobbigt!!

Efter det så var det lunch. Lyssnade lite på DiLeva.
YouTube Preview Image

Sedan så körde vi ett pass, Trum and Drum. Man skulle ha trumpinnar och träna med… men vi hoppade av passet då det var typ ett arobicspass med trumpinnar… Men efter det var det då dags att testa dessa skor…

Tänk nu ett helt pass med Kangoo jumps skor… en timme, det gick inte att stå still och du stod konstant och hoppade…. alltså det var jobbigt på riktigt! Efter det så lyssnade vi på DiLeva … alltså flummigare har jag nog aldrig varit med om!

YouTube Preview Image

Sedan åkte vi hem! Blåmärkena som kom efter hinderbanan är inte att leka med heller… 😀 Här är bara ett av alla!

AB+

Anmälde mig i somras för att lämna blod. I augusti åkte jag in för provtagning där de testar allt från blodsjukdomar som HIV till att gruppera ens blod.

I dag var alltså första gången jag skulle lämna blod då jag blev godkänd.

De tar 450ml blod per gång och gränsen i hb för kvinnor är 125 och jag låg på 135. De måste även godkänna dina blodkärl 😉 då nålen är tjockare än en vanlig nål som de tar blod med. Gick smidigt att lämna, det tog ca 6 minuter aktiv tid att lämna och de brukar ta 5-15 minuter berättade hon som fixade med mig. Hade ett bra flöde därför gick det lite fortare….

Så nu efteråt har jag självklart läst på lite om min blodgrupp.

Jag själv kan ta emot röda blodplättar från alla olika givare (jihooo) däremot så är det endast AB+ som kan få av mig. Det är ca 5% i Sverige som har min blodgrupp och 3,5% i världen. Tydligen den mest sällsynta blodtypen (tillsammans med AB- som är mindre än 1%) Däremot så just AB blod när de utvinner plasman så kan den här plasman ges till alla… Vilket gör min blodgrupp väldigt unik och eftertraktad!

Så nu har jag gjort dagens goda gärning… Som tack kan man få en liten gåva. Man kan välja att spara så på två gånger får man en biobiljett. Själv valde jag krämer. Så får man även järntabletter.

Så in och anmäld dig nu om du inte redan lämnar blod 😀
https://geblod.nu/