Små tungt och jobbigt

Precis före jul gick min mormor bort. Somnade in lugnt och stilla. Jag gjorde morfars dödsbouppteckning när han gick bort så jag erbjöd mig även denna gång att göra mormors. Lilla tanten med krut i. Sjukare humor får man leta efter.

Så i måndags gick min morbror bort. Han har varit sjuk nu i några år men det känns. Han var född 1958. Det är som ingen ålder. Det är så tragiskt att det händer. Men även han fick somna in stilla. Vilket är skönt för hans syskon.

Han var den som lärde mig att dansa humpa, han som alltid hade ordgåtor på olika tema. Han och jag hade ett gemensamt intresse av att fotografera vilket vi pratade ofta om. Han som lättade upp stämningen när det finska temperamentet gjorde sig påmind. Han var supergo!!

Krama era nära därute…

Läsplattefodral

Insåg att min letto platta (en läsplatta) Inte har något fodral. Skulle kosta 300kr att köpa. Så jag kom på att det är ju bara sy ett 🙂 Sagt åt gjort:

Jag använde mig av ett par jeans som var trasiga, en gammal fleece filt.

Tog fram min läsplatta och ritade av den på ett papper.

Därefter mätte jag så att den blev 2,5cm större på paper. Klippte ut den och ritade av den på två bitar jeanstyg och två bitar fleece (skulle där ha tänkt på att göra fleecen lite mindre då jag fick förminska den senare…

Sedan är det bara att klippa ut bitarna.

Om du vill ha någon dekoration på någon sida så fixar du det i det här steget. Jag klippte ut den lilla jeansfickan som jag ville ha på framsidan. Jag limmade först och sydde sedan.

Därefter så syr du ihop aviga mot aviga på en av kortsidorna (en jeans och en fleece kortsida alltså). Gör likadant på det andra paret.

Sedan nålar du ihop de två lila med varandra (på avigan) och de två jeansen med varandra.

Sedan syr du ihop dem. Men glöm inte att lämna ett litet hål på kortsidan på innertyget.

Klipp av hörnen på innertyget.

Halvvägs igenom…

Limma ihop hålet som du inte sydde ihop.

Sedan är det bara att testa…

Jag sydde lite kanter också, samt att laddaren får plats i minifickan.

Det här kan du även göra för tex en padda också!

Träning i början av februari.

Månaden började med värsta ovädret hitintills. Staden stod som still och alla som inte behövde stannade inne. Det kom snö… väldigt mycket snö. För oss stämmer den här bilden 😀

Såg på egos app att pass efter pass blev inställt… men inte vårt…. Vi fick parkera en bit ifrån och plumsa i snön. Men ett pass hade vi 😀

Vi körde:Gymnastics
A: Pull-ups (Test: one set max reps)

Klarar en pullups med det tunna lila bandet… säger inte mycket men det är vad som går för mig!

Metcon
180201 (AMRAP – Rounds and Reps)

2&2, AMRAP x 12 min:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 osv.
Shuttle runs
Goblet squats

Person 1 gör 1 shuttle run + 1 Goblet squat innan Person 2 gör det samma. Efter det ökar paret 1 rep per runda

Var ett skönt pass… tror vi hann hela 10 och jag började springa på 11 varvet.

Ring Pushups with pause in the bottom (Stop 2-3 reps before fail)
A2: Hollow rocks (4-5 sets x 20-30 reps)
A3: Side Hollow hold (4-5 sets x AMSAP each side)

Ja och det där går ju som det går….

Efter passet såg man ut så här.

Vi tog oss in i lokalen.

Hade över lite gäster på fredagen och Micke o Fredrik bestämde att de skulle ut i spåret dagen efter… så jag hakade på :-O alltså… längdskidor? Andra gången i mitt liv (nu räknas faktiskt inte den gången i nian när vi skulle åka och jag fick pappas gamla avlagda skidor ovallade så det slutade med att jag GICK runt hela spåret med skidorna på ryggen istället 😉 ). Fick låna Gurras skor och så fixade Micke till sina gamla skidor till mig.

Gick ju hur bra som helst. Tog mig 5 km uppe på Södra. Första gången på ängen för mig fast jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Vågade mig inte på de långa varven så jag körde 1km spåret fem gånger :-D. På söndagen åkte vi till xxl och jag köpte mina första pjäxor till längskidor. Nu saknas bara stavar :-D. Maja fick också nya, det blev sådana med ett skinn/hår på. Hon åkte sedan på tisdagen med skolan uppe på ängen och hon lyckades med 1 mil… :-O

Sedan kom måndagen den 5e med sitt teampass.
Körde lite pullups i början även här.
WOD Team
A: 180205 Team (Time)

2&2 for time:
60-50-40-30-20-10 reps of:
Wall ball shots
Sit-ups
8 Shuttle runs each between sets and after the last one.

Alltså det var ett skönt pass som inte dödade… Jag körde med 3kg walleballe men nu har jag bestämt att jag måste börja våga med 6 kg… så hädanefter så blir det den!

Torsdagens den 8 februaris pass
Gymnastics
A: Pull-ups (AMRAP x 3 min)

Så många strikta Pull-ups som möjligt inom 3 min.
B: Pull-ups (3 set x 1 rep)

Negativa Pull-ups. Hoppa eller dra dig upp och håll emot ner 3-4 sek.
Metcon
C: 180208 (3 Rounds for reps)

3 X 3 min on. 1 min off.
1. Assault bike for cal
2. Row for cal
3. Shuttle runs
Core

D. EMOM x 12 min:
1. Side Plank (Left) x 30 seconds
2. Side Plank (Right) x 30 seconds
3. Reverse Snow Angels x 10 reps (slow & controlled)
4. Hollow Hold x 20 seconds

Hade på mig min nya klocka som mäter lite olika. Jag hade på den under hela passet och från början till slut så låg jag på en snittpuls på en snittpuls på 146. Som minst 88 och som mest 182. Spännande… sånt har jag aldrig kollat riktigt förut. Brände 451kcal under passet. Men då var det ju mycket flås där i några minuter. Uppvärmningen var också väldigt rolig. Då fick vi stå i två lag på led framför väggen och så gjorde alla en wallball och nästa person skulle fånga den. Tog den i backen fick man ett straffpoäng. Det gick superbra… tills jag skulle ta mot första 6kg bollen (körde med 3kg första omgången)…. shit vad tung den var 😀 så det är därför jag nu bestämt att jag måste börja köra med 6 kgs bollar.

Fredag 9/2.
Majga+jag=ängen…. det är sant! För tredje gången i mitt liv så åker jag längd. Maja vallade runt mig där. Vi körde 1km slingan två gånger och när den nästan var slut andra gången så ville Maja sticka iväg på 2km slingan… ja men jag var på…. när vi kom tillbaka till ängen så tog vi lite kaffe och oboy. Sedan så åkte vi två km slingan en gång till…. då började jag känna att jag inte hade så stor kontroll på mina armar och ben… så vi gav upp 🙂 Men 6km, inte fy skam det inte!
Härligt var det!!

Fest

Har hunnit med att ha en företagsfest som gick under namnet gala. Jag och Madde hade hand om micken och pratat… riktigt roligt! Delade ut priser och spelade musik och ja…. vi fixade allt förutom mat beställningen och bortstädning. Super roligt fest! ca 70 personer kom och åt och myste.

Har hunnit träffa Jenny på en middag på stan. Nu när hon har slutat så blir det mindre kontakt 🙁 på jobbet men vi får försöka hinna med allt roligt ihop istället 🙂 Tyvärr hade vi så fullt upp med att prata att vi inte hann med att ta kort på maten före 😉

Fick över lite vänner… vi trotsade den hemska kylan och var tvungen att gå ut och njuta med konjak och garra!

Snö

Alltså nu är jag less…. på snö!

Micke förberedde på snöovädret med klass två varning. Lånade pappas traktor och plogade upp gräsmattan för att ha någonstans att göra av med snön då det redan var fullt med snö.


Sedan började det snöa och blåsa….

Bastu….

Som vi har längtat… och längtat! Vägen har varit lång, men äntligen kunde vi inviga vår bastu i huset. Känns lite lyxigt att ha en egen bastu i huset. Vi har ju en i stugan men hemma….

I maj så började glasmästarna sätta upp glaset….

Sedan så köpte vi ett aggrigat. Ett termosaggrigat, det håller 250grader hela tiden, drar som en 70watts lampa och när du känner för att basta trycker du in en knapp och öppna luckan och häller på vatten…. och njuter. Instant pleasure!!

Så beställde vi i augusti via K-rauta bastu lavar för vi ville inte bygga det själva. Det var ett strul utan dess like… men tillslut så!

De kom i mitten av januari.

Tog knappa timmen för Micke att fixa till dem och sätta upp den…

Sedan följde väntan på elektrikern. Han kom den 8/2 och drog om elen (vi hade ritat lite annorlunda när vi byggde huset och dragit det på andra sidan…. Men vi ändrade oss när vi väl kom in i huset. Så efter träningen så lastades aggrigatet fullt med sten på 100kg. Så började väntan på att stenarna skulle få lite värme. Nu var vi lite ivriga att basta så det blev mer en ångbastu… Men det var skönt. Nu väntar bara lite mer fix (tak, handtag och sånt) så är den helt klar.

Målning av Majas rum

Under julledigheterna så var planen att måla om tjejernas rum. Så vi åkte iväg och de fick välja färger.
Började med att rensa ur Majas rum och sedan så var det bara att börja måla. HOn hade fått för sig att hon ville göra en fondvägg med lite ”betong” känsla eller något åt det hållet. Så vi satte igång med en svamp och testade, sedan så fick hon måla klart hela väggen. Blev riktigt läckert.
Under arbetets gång hos Maja:

Majas förebilder:

Majas efterbilder:

Hon blev supernöjd med sitt rum.

Träning under januari

Alltså… det är svårt att komma ihåg träning så här långt efteråt… jag vet att jag får skylla mig själv när jag inte skriver ner på en gång men ibland finns inte tiden. Eller rättare sagt så prioriterar man inte den!

Men på måndagen den 8 januari så körde vi Team woden och Erika var med. Så hon och jag mot Micke.
Team WOD
180108 Team (AMRAP – Rounds and Reps)

2&2 AMRAP x 30 minutes:
10 Sit-Ups (A)
10 Kettlebell swings (B)
10 Jumping Squats (A)
10 Burpees (B)
6 Shuttle runs (A)

After the run, person B will start with the sit-ups.
(Only one person working at a time.)

Riktigt skönt pass… burpeesarna gjorde jag armhävningar på i stället. De andra sade att tillslut var de absolut de jobbigaste man kunde göra. Men jag kom alltså lindrigt undan 😀

Torsdagen den 11/1 Var Micke bortrest så jag och Erika körde det passet tillsammans. Då var första gången som jag även körde Handstand på gymnastics.

EGO CrossFit – WOD
Gymnastics

Handstand
Metcon
180111 (AMRAP – Reps)

4 sets for max reps/calories:
30 seconds of Assault Bike (for calories)
Rest 30 seconds
30 seconds of Box Jumps
Rest 30 seconds
30 seconds of Strict Toes to Bar
Rest 30 seconds

Pause at chest. Keep them very strict. If you want to make them heavier you can put your feet at a box in front of you.

Började med att försöka stå på huvud på golvet med rumpan i vädret och knäna på armana…
Själva passet var ett skönt pass.

Veckan efter så blev det träning på tisdagen den 16/1
EGO CrossFit – WOD
Gymnastics

Handstand
Metcon
180116 (Time)

21-15-9 reps for time:
Plate Thruster
Burpees till platta
Skills
A1: Ring pushups (5 sets x 8-12 reps)
A2: One arm ringrow (5 sets x 4-7 reps/arm)

Take it easy on the negative phase, control.

Då kämpade jag mer med att stå mot än vägg. Alltså bara gå upp och stå tills jag inte orkade hålla spänningen längre.
Plate Thrusters var en annorlunda övning… men tillslut så gick det jättebra!

Torsdagen som följde så var det följande:
EGO CrossFit – WOD
Gymnastics

Handstand
Metcon
180118 (Time)

3 rounds for time:
20 (10/10) One Arm Power Snatches with Kettlebell
20 Goblet squats
20 Mountain Climbers (each step is one rep)
Skills
A1: Ring pushups (5 sets x AMRAP reps)

With pause in the bottom Stop 2-3 reps before fail.
A2: Hollow rocks (5 sets x 20-30 reps)
A3: Side Plank (5 sets x AMSAP on each side)

Nu testade jag att gå upp på händer mot att Micke stoppade mig längst upp… men bara om jag kom dit med fötterna 🙂 och så satte han sin hand mellan mina fötter och jag klämde ihop… det blir lite hjälp men inte så mycket som en vägg. Gick faktiskt riktigt bra!!

Själva passet var skitjobbigt!

Måndagen var vi bortresta så det fick bli tisdagen den 23 som blev nästa träning.
EGO CrossFit – WOD
Gymnastics

Handstand
Metcon
180123 (AMRAP – Rounds and Reps)

AMRAP x 5 minutes:
10 Toes to Bar
10 Wall Ball Shots

Rest exactly 3 minutes, and then

AMRAP x 5 minutes:
10 V-Ups
20 Mountain Climbers (each step is one rep)
Skills
A1: Ring pushups (5 sets x 8-12 reps)
A2: Ring Rows (5 sets x 8-12 reps)

Den här gången lyckades jag stå själv i typ någon sekund på händer 😀 (alltså även någon hundradels sekund räknas… så är det 😉 )

Torsdagen den 25/1
EGO CrossFit – WOD
Gymnastics

Handstand
Metcon
180125 (AMRAP – Rounds and Reps)

AMRAP x 12 minutes:
5 Push-Ups (E-ROM)
10 Goblet Squats
10 (5/5) Bent over single arm row with Kettlebell

Push-Ups med E-ROM: Om man vill ha extra utmaning, gör armhävningar på viktplattor men bröstet ska ändå nudda golvet. Enarmsrodd: ni ska inte ta stöd med andra armen mot bänk eller ben.
Core
A1: Hollow rocks (4 sets x 20 reps)
A2: Superman rocks (4 sets x 20 reps)

Alltså någon sekund även här på händer…. går ju riktigt bra ju!

Själva passet… ja ingen speciellt!

Måndagen den 29/1
WOD Team
180129 (15 Rounds for reps)

2&2, Every minute on the minute x 30 minutes:
3 Kettlebell thrusters (one kettlebell)
6 Box jumps
Max reps Burpees

Jobba varannan minut! Försök hålla antalet burpees konstant varje omgång!

KB thrusters….den övningen var jätte konstig. Alltså KB är som för stor så tillslut så gjorde jag nog mer en arms thrusters. Hade vikten på ena sidan och sköt upp den från den axeln… försökte ta varannan omgång men högern… ja den orkar mer :-/ Fick inte riktigt till tekniken på den här övningen! Men så Box jumps. JAG hoppade ALLA gånger… även någon gång både upp och ner ! 😀 Alltså det gick ju skitbra!!!! Vi hann en helvetes många varv!! Men jag gjorde Sit-ups i stället för burpees. Jag hann göra 12 stycken varje gång och vi höll tror jag 15 varv vardera. Så det blev 180st… med spetstrosor… alltså jag vet inte vad jag tänkte på! Men det i sin tur resulterade i brännsår på rumpan (och det gör ont…. jag lovar!! ONT, testa inte!!)

Onsdagen den 31 januari Körde jag årets första boxningspass med Maja.

Riktigt roligt!! Däremot så har jag nästan ångest för att gå med henne. Alltså hennes sparkar går inte av för hackor. Även när hon knäar en. Alltså fast jag har så mycket skydd… det gör ont. Jag tappar luft och känner att jag blir helt mörbultad…. Den som försöker ge sig på henne kommer att få ont!! <3

Vattenkultur med orkidéer

Jag har ju aldrig lyckats med orkidéer…. de har blommat när man köper dem och sedan har de dött… Så jag köpte ju två billiga på Ikea bara för att testa om det skulle lyckas bättre att bara stå i vatten….

Första gången någonsin jag har fått en orkidé att blomma om <3