Är det snart påsk…..eller?

När vi kom hem så fick jag lite sprutt för då hade jag ju tagit det lugnt… Hängde upp lite tavlor och planterade om lite blommor. Fast en råförkylning ändå gjorde mig ganska slö…

Här kommer det tulpaner… tyckeratt snön kan få ta och försvinna nu!!

Så lite trollhassel med fjäderblommor (som jag försökte få till!)

Cabo Verde eller Kap Verde som vi säger….

Har haft förmånen att åka och bara slappa….

Länge sedan vi åkte på en resa där man inte kan göra något. Där man inte alltid är på fötterna utan där man faktiskt tar det lugnt i en vecka… Och vi tog det lugnt! Var hur skönt som helst. Kändes i både kropp och kopp att vi alla behövde vila lite.

Vi valde att åka med Ving till ön Sal. Kap Verde är känd för att där blåser det… Visst gjorde det det och det gav helt fantastiska vågor 🙂 Vi hade förmånen att ha vågbrytare vid vårt hotell så att vi kunde bada så länge som det inte var röd flagg, vilket det var två av dagarna.

Hela familjen älskade känslan av att dränkas av vågor och få sand överallt!!


Utsikten från vår altan. Vi bodde i ett eget hus med pool. Micke och mitt rum var på övervåningen med egen toalett och altan.


Bild tagen från strandbaren ner över havet.


Vi åkte på en rundtur!


Fick se en hägring i ökning!


Rundturen avslutades med att vi åkte till en saltvattenssjö. Det är 26% salt i den och i döda havet är det 33% så det är ganska lika…. Man flöt bra där 😉


Vårt hus!

Vi hann ändå med en del… jag läste fem böcker, vi körde ett zumba pass hela familjen och blev filmade av turister ;-), skrapade upp armen mot sanden i en av megavågorna, åt och drack……och försökte ta till oss deras ledord ”NO STRESS”

Nelly 12 år

Så har minstingen i familjen blivit ett år äldre. 12 år gammal.

Nelly valde att vi skulle gå på Pinchos på hennes födelsedag. Hon och Maja hittade bästa efterrätten 😀

Grattis älsklingen <3

Tom vägg…. det går ju inte!

Har länge undrat vad vi skall ha i vårt sovrum på väggen som gränsar mot vår toalett.

Så såg jag Ikeas DIY på magasinhyllaoch tänkte att något liknande det skulle fungera. Så sagt och gjort. Mr M föreslog att jag skulle köpa MDF skivor i stället för bänkskiva (vilket vi inte tyckte var riktigt snyggt) och att vi kanske skulle få in lite mönster….

Vi köpte två stycken MDF skivor 19x595x2440 från Byggmax för (2*229) 458kr.
Tyget Nattglim från ikea för (2,5m * 49) 122 kr.
4 st Tavelhylla Mosslanda för 84*79) 316 kr.

Skruvar och bräder till baksidan hade vi hemma. Så vi betalade 896kr för den nya hyllan. Nu måste vi bara köpa dekorationer!!

Vi började med att Mäta upp hur lång skivan måste vara för att kunna stå lutad mot väggen och nå upp till kanten på listen in mot toaletten. Så de blir lika höga.

Micke hjälpte till….. värsta hemmafrun med skyddsglasögon och hörselskydd… vet inte vad han trodde jag skulle göra.

Satte som ett t på baksidan av skivorna så de inte bågnar med tiden. Den som ligger överst var bara så jag kunde skruva fast de andra.

Kom på ett bra sätt att få fast skruven utan att förborra… bankade lite med en hammare 😀

Insåg att jag köpt för mycket tyg….

Testade hur det skulle se ut. Häftade därefter fast allt tyg (häftade på baksidan. Sträckte noga!

Ställde upp den mot väggen… insåg att jag skulle kunna ha den som tavla om jag ville….

Sedan var det bara att skruva upp tavelhyllorna….

Skall sätta upp en lampa längst upp på hyllan så den lyser upp lite!

Mitt i bygget så tog vi en mat paus…..

Spray färg

Har väntat på att Ikea skulle få in ett laptopbord Som heter Vittsjö (laptopställ har de döpt den till) och vi skulle ha den i Majas rum. Men den var vit. Så vi bestämde oss att vi skulle spraya den i koppar färg. Jag passade även på att spraya en ram till guld till toaletten.

Gick ganska fort att göra det.

Det färdiga resltatet av Vittsjö:

Av ramen:

Träning resten av februari!

Veckan som började den 12 februari började jag med Boxning med Maja. Nu börjar jag ha ångest före jag skall åka för jag vet att det kommer göra ont när Maja sparkas och knäas…. alltså ont på riktigt!!

Tisdagen den 13e så åkte jag och Mr M till boxen och då körde vi pullups som är månadens tema på gymnastics…. jag tycker det är lite tråkigt jag. Men det kan ju bero på att jag inte kan dra upp mig alls…..
Sedan delade vi in oss i ett team på tre och körde Rodd. Vi fick 12 minuter på oss och skulle komma så långt som möjligt i calorier på den tiden. Det var sjukt jobbigt, men roligare än jag trodde det skulle vara. Sedan avslutade vi med lite hollow rocks och hantlar.

Söndagen den 18e så åkte Mr M och jag upp till Norra. Vi körde totalt 8,3km längd. Det var superroligt. Micke tränade på med intervaller och jag försökte bara ta mig runt (typ bambi på hal is). Kondisen håller men tekniken suger. Så mina muskler var totalt helt slut!!

Micke hade även roligt i spåret… alltså jag kan bara inte sluta skratta!!!

YouTube Preview Image

Själv såg jag helt färdig ut…..

Nästa träning blev tisdagen den 20 februari.
Den var skittråkig… alltså… Det var typ pullups och ingen puls alls på passet. En övning var väl lite roligare och det var single leg deadlift…. shit vilken träningsvärk i rumpan!!

Torsdagen den 22 februari.
Började med pullups som vanligt. Men Själva passet var 9-15-21reps av
Russian kb
Boxjumps overs
Jag använde mig av en 20kg kb och körde hopp på ALLA boxjumps. Nog för att benen var tunga som bly (efter tisdagens pass). Så himla skönt pass. Det tog 4:48 att göra klart och snittpuls på 165. Super roligt!

Skulle åka längd på fredagen, flyttade till lördagen och sedan till söndagen och så ställde jag in. Flyttade på grund av kylan och det blev bara kallare och kallare…. alltså man åker inte längd när det är kallare än -10 grader… Måste köpa en sådan där andningsmask… lungorna mår inte bra av kylan när man har astma!

Små tungt och jobbigt

Precis före jul gick min mormor bort. Somnade in lugnt och stilla. Jag gjorde morfars dödsbouppteckning när han gick bort så jag erbjöd mig även denna gång att göra mormors. Lilla tanten med krut i. Sjukare humor får man leta efter.

Så i måndags gick min morbror bort. Han har varit sjuk nu i några år men det känns. Han var född 1958. Det är som ingen ålder. Det är så tragiskt att det händer. Men även han fick somna in stilla. Vilket är skönt för hans syskon.

Han var den som lärde mig att dansa humpa, han som alltid hade ordgåtor på olika tema. Han och jag hade ett gemensamt intresse av att fotografera vilket vi pratade ofta om. Han som lättade upp stämningen när det finska temperamentet gjorde sig påmind. Han var supergo!!

Krama era nära därute…

Läsplattefodral

Insåg att min letto platta (en läsplatta) Inte har något fodral. Skulle kosta 300kr att köpa. Så jag kom på att det är ju bara sy ett 🙂 Sagt åt gjort:

Jag använde mig av ett par jeans som var trasiga, en gammal fleece filt.

Tog fram min läsplatta och ritade av den på ett papper.

Därefter mätte jag så att den blev 2,5cm större på paper. Klippte ut den och ritade av den på två bitar jeanstyg och två bitar fleece (skulle där ha tänkt på att göra fleecen lite mindre då jag fick förminska den senare…

Sedan är det bara att klippa ut bitarna.

Om du vill ha någon dekoration på någon sida så fixar du det i det här steget. Jag klippte ut den lilla jeansfickan som jag ville ha på framsidan. Jag limmade först och sydde sedan.

Därefter så syr du ihop aviga mot aviga på en av kortsidorna (en jeans och en fleece kortsida alltså). Gör likadant på det andra paret.

Sedan nålar du ihop de två lila med varandra (på avigan) och de två jeansen med varandra.

Sedan syr du ihop dem. Men glöm inte att lämna ett litet hål på kortsidan på innertyget.

Klipp av hörnen på innertyget.

Halvvägs igenom…

Limma ihop hålet som du inte sydde ihop.

Sedan är det bara att testa…

Jag sydde lite kanter också, samt att laddaren får plats i minifickan.

Det här kan du även göra för tex en padda också!

Träning i början av februari.

Månaden började med värsta ovädret hitintills. Staden stod som still och alla som inte behövde stannade inne. Det kom snö… väldigt mycket snö. För oss stämmer den här bilden 😀

Såg på egos app att pass efter pass blev inställt… men inte vårt…. Vi fick parkera en bit ifrån och plumsa i snön. Men ett pass hade vi 😀

Vi körde:Gymnastics
A: Pull-ups (Test: one set max reps)

Klarar en pullups med det tunna lila bandet… säger inte mycket men det är vad som går för mig!

Metcon
180201 (AMRAP – Rounds and Reps)

2&2, AMRAP x 12 min:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 osv.
Shuttle runs
Goblet squats

Person 1 gör 1 shuttle run + 1 Goblet squat innan Person 2 gör det samma. Efter det ökar paret 1 rep per runda

Var ett skönt pass… tror vi hann hela 10 och jag började springa på 11 varvet.

Ring Pushups with pause in the bottom (Stop 2-3 reps before fail)
A2: Hollow rocks (4-5 sets x 20-30 reps)
A3: Side Hollow hold (4-5 sets x AMSAP each side)

Ja och det där går ju som det går….

Efter passet såg man ut så här.

Vi tog oss in i lokalen.

Hade över lite gäster på fredagen och Micke o Fredrik bestämde att de skulle ut i spåret dagen efter… så jag hakade på :-O alltså… längdskidor? Andra gången i mitt liv (nu räknas faktiskt inte den gången i nian när vi skulle åka och jag fick pappas gamla avlagda skidor ovallade så det slutade med att jag GICK runt hela spåret med skidorna på ryggen istället 😉 ). Fick låna Gurras skor och så fixade Micke till sina gamla skidor till mig.

Gick ju hur bra som helst. Tog mig 5 km uppe på Södra. Första gången på ängen för mig fast jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Vågade mig inte på de långa varven så jag körde 1km spåret fem gånger :-D. På söndagen åkte vi till xxl och jag köpte mina första pjäxor till längskidor. Nu saknas bara stavar :-D. Maja fick också nya, det blev sådana med ett skinn/hår på. Hon åkte sedan på tisdagen med skolan uppe på ängen och hon lyckades med 1 mil… :-O

Sedan kom måndagen den 5e med sitt teampass.
Körde lite pullups i början även här.
WOD Team
A: 180205 Team (Time)

2&2 for time:
60-50-40-30-20-10 reps of:
Wall ball shots
Sit-ups
8 Shuttle runs each between sets and after the last one.

Alltså det var ett skönt pass som inte dödade… Jag körde med 3kg walleballe men nu har jag bestämt att jag måste börja våga med 6 kg… så hädanefter så blir det den!

Torsdagens den 8 februaris pass
Gymnastics
A: Pull-ups (AMRAP x 3 min)

Så många strikta Pull-ups som möjligt inom 3 min.
B: Pull-ups (3 set x 1 rep)

Negativa Pull-ups. Hoppa eller dra dig upp och håll emot ner 3-4 sek.
Metcon
C: 180208 (3 Rounds for reps)

3 X 3 min on. 1 min off.
1. Assault bike for cal
2. Row for cal
3. Shuttle runs
Core

D. EMOM x 12 min:
1. Side Plank (Left) x 30 seconds
2. Side Plank (Right) x 30 seconds
3. Reverse Snow Angels x 10 reps (slow & controlled)
4. Hollow Hold x 20 seconds

Hade på mig min nya klocka som mäter lite olika. Jag hade på den under hela passet och från början till slut så låg jag på en snittpuls på en snittpuls på 146. Som minst 88 och som mest 182. Spännande… sånt har jag aldrig kollat riktigt förut. Brände 451kcal under passet. Men då var det ju mycket flås där i några minuter. Uppvärmningen var också väldigt rolig. Då fick vi stå i två lag på led framför väggen och så gjorde alla en wallball och nästa person skulle fånga den. Tog den i backen fick man ett straffpoäng. Det gick superbra… tills jag skulle ta mot första 6kg bollen (körde med 3kg första omgången)…. shit vad tung den var 😀 så det är därför jag nu bestämt att jag måste börja köra med 6 kgs bollar.

Fredag 9/2.
Maja+jag=ängen…. det är sant! För tredje gången i mitt liv så åker jag längd. Maja vallade runt mig där. Vi körde 1km slingan två gånger och när den nästan var slut andra gången så ville Maja sticka iväg på 2km slingan… ja men jag var på…. när vi kom tillbaka till ängen så tog vi lite kaffe och oboy. Sedan så åkte vi två km slingan en gång till…. då började jag känna att jag inte hade så stor kontroll på mina armar och ben… så vi gav upp 🙂 Men 6km, inte fy skam det inte!
Härligt var det!!