Träning v37

Måndagen körde vi igång med ett team pass för tre personer. Nu blev vi fyra stycken så jag och Mr M körde samtidigt.
In teams of 3, complete 5 rounds each for time of:
Run 400 m
25 Goblet Squats
5 Wall Climbs

Each team member will start at a different station and may not rotate to the next station until all team members have completed their reps/run. Use as much weight as possible on the squats, but aim to finish in 90-120 seconds.

Jag körde assaultbiken istället för att springa. Var ett jobbigt pass och inte särskilt roligt.

Sedan fick jag så ont i ryggen att jag fick boka en tid hos J. Tydligen tre cm sned så jag kunde inte träna något mer den veckan (skittrist…)

Nya tag v38 🙂

Panering framåt

Nu är hösten här. Det går inte att förneka längre. Så jag fixade i ordning de stora krukor vi ute. Samt lite mer på framsidan.

Nelly fick följa med och hon valde färgen blå till de krukor som står vid dörren. De vi har mot väggen så blev det knallgrön ljung på. Man blir pigg och glad av det.

Nästa vecka fyller jag år (sånt där hemskt jämt tal) men självklart blir jag aldrig äldre än 26. Har bokat bord på ”En liten krog” för familjen, veckan efter fyller Maja 14 år och då har hon bestämt att det blir Pinchos för hon vill ha deras burrito :-).

Vi kommer ha den stora ”skaldjursfesten” i år hemma hos oss. Nu har det i och för sig varit uppehåll med de här festerna men självklart får de inte försvinna. I år blir vi 8 pers som skall dela på en massa skaldjur 🙂

Så här såg det ut i September 2013.

Träning för v36

Körde i gång i vanligt ordning med ett pass på måndagen. Det här passet skulle jag nog vilja namnsätta så som, dödenspass ja eller, spy och överlev, det kommer svartna…. ja You name it!

Team WOD

2&2, with only one partner working at a time, complete the following for time:
1600 m Relay Run (alternating 400 m)

immediately followed by…
12 rounds (partners alternating full rounds) of…
5 Pull-Ups
10 Push-Ups
15 Air Squats

immediately followed by…
1600 m Relay Run (alternating 400 m)

immediately followed by…
12 rounds (partners alternating full rounds) of…
5 Pull-Ups
10 Push-Ups
15 Air Squats

immediately followed by…
1600 m Relay Run (alternating 400 m)

Vi räknade ut att det borde ta ungefär 47 minuter att genomföra. Vi körde i gång, Mr M sprang på 1,30 på 400 meter. Jag körde assaultbiken och körde då på calorier i stället. Så på 1,30 kom jag upp till 14 cal. Men jag tänkte att jag kommer inte orka köra så hårt så jag drog ner till 13cal och tänkte att när den står på 26cal så skall jag stanna nästa gång. Gick ju riktigt fint det!
Satte igång med Cindy i rasande tempo 🙂 . Vi var under minuten per varv…. Sedan när vi gick tillbaka till springa/bike så kände jag att… jag har nog tagit i lite för hårt. Men försökte köra på, armarna dog, försökte att trycka med benen, benen dog. Jag tog mig till 10 cal (tog ganska lång tid) och bestämde mig för att köra två 10or. Sagt och gjort… tillbaka till räcket för ännu mera Cindy. När jag hoppade upp för varv 4 så svartnade det för ögonen… Fick hulkningar och låg ett tag på rygg med benen på en pall…. hehe fick hjälp av två tjejer i boxen. Kan nästan slå vad om att de håller på att utbilda sig till Sköterskor :-D. Ja tillslut försökte jag köra lite… körde nästan ett varv till och sedan tillbaka till biken. Första varvet gick trögt. Men när jag skulle köra mitt aldra sista varv så är det ju bara att ge det där sista man har i sig… tror jag klarade 10cal på 40 sekunder… så jag körde 12 :-)…… Då svartnade det igen… så jag låt lite längre på golvet…

Vi skall inte ens nämna den träningsvärk som blev följden. DEN är en bland de värsta jag har haft 🙂 ME LOVE IT!!!!

Onsdag så hade Etic i Timrå öppet hus och jag och Nelly och några från jobbet åkte för att testa på Somba! För mig är det som så att heter det Somba så är det latinamerikanskt och inget annat…. Det började med vanlig hederlig 80tals workout till rocklåtar…. Sedan övergick vi i arabiskt dans i två låtar…. Sedan Charlston…. Alltså, då skall det inte heta Somba utan kanske. Dansa och skaka på rumpan pass….. Blev ingen favorit. Inte för Nelly heller!

På Torsdag så vart det boxen igen!
Träningsvärken var fortfarande kvar och skit jobbig. Började att köra 5 lyft på 75% av max på power clean. Jag valde vikten 37,5kg. Gick bara fint. På sjunde varvet kommer tränaren och tycker att jag skall dra den högre upp på låret före jag vänder under den. Jag hämtade en 20kg stång och började kämpa…. På ca 20 lyft lyckades jag bra med ett lyft. Då varierade jag mig mellan stängerna!

Metcon blev:
4 rounds for time of:
60 Single-Unders
15 Wall Ball Shots
10 Knees to elbows

Ett skönt pass.. Körde på golvet ”knees to elbows” för mina händer fungerar inte att hänga i just nu.

Var sjukt trött efter passet!

Fredag, träningsmys med Jenny på lunchen.

Vi körde bara mage med en 5kg vikt. Olika övningar. Skönt och inte svettigt 😀

Hög luftfuktighet och hår…

Roade mig med att knäppa kort på mig själv i japan på grund av att mitt hår som är självlockigt blir väldigt stort och frissigt när det är luftfuktigt. Finns inte så mycket att göra åt det… förutom en ton produkter men inte ens det hjälpte där.

När det är fuktigt men inte som värst….

Sedan när man har gått upp tidigt på morgonen och åkt fyra olika tåg och är framme halv tio på kvällen. Där man har skyndat sig mellan olika perronger för att inte missa något tåg. Är totalt slut… Ja då ser man ut så här.

Det gör att när man kommer hem är man så less på håret och hösten är på väg att det fick bli höst även i håret 😀

Mat mat mat och lite dryck

Vi bjöd hem folk på fredagen och då fick Nelly för sig att hon skulle göra två drycker till alla. En blev med mango, som jag blandade lite gin i före gästerna kom. Super gott! Sedan en hallon blandning med glass. Den frös hon även ner som isbitar.

En förrätt bestående av rå fisk. Det blev tonfisk (något torr), lax och pilgrimsmussla.

Lördagen så var jag hembjuden till Camilla på vinprovarträff nr 3. Hon hade lagat en lammgryta som var supergod.Förrätten är den som syns på bild.
Sedan badade vi i tunna nästan hela kvällen 🙂

En jätte härlig kväll 🙂

Sedan så fick både Micke och jag för oss att vi var supersugen på korvsoppa…. att det råkade bli 8l soppa är en annan historia. Men det blev totalt fem olika sorters korv i den 🙂

Full rulle

Körde på måndagen ett träningspass i boxen efter hemkomsten från Japan. I och med att jag hade en riktigt man cold före vi åkte så hade jag alltså inte tränat på nästan fem veckor… FEM veckor?? Alltså ja så kan det gå.

Måndag Team WOD, time
2&2, with only one partner working at a time, complete:
100 Burpees
100 Ground to Overhead
100 Box Jump Overs

Teammates may partition reps however they’d like, but the non-working partner must be in the designated resting position in order for the reps to count:
Burpees – Barbell extended overhead
Ground to Overhead – Hanging from a Pullup Bar
Box Jump Overs – Plank from Elbows

Den blev skitjobbig. Sedan att det var väldigt sen kväll för oss i tid gjorde nog inte saken bättre. Men vi körde igenom den, kanske räknade vi lite snällt på några vändor 😀

Så kom torsdagens träning
Weightlifting
Deadlift (6 sets x 5-3-2-1-3-3 reps, rest 3 min)

* Set 1 – 50% of possible 3-RM x 5 reps
* Set 2 – 75% of possible 3-RM x 3 reps
* Set 3 – 85% of possible 3-RM x 2 reps
* Set 4 – 90-95% of possible 3-RM x 1 rep
* Set 5 – Test 3-RM
* Set 6 (optional) – Exceed Set 5 weight for 3-RM

Rest exactly 3 minutes between lifts
Perform these with PERFECT posture and mechanics.

Sjukt länge sedan jag körde marklyft… så jag tänkte att jag sänker mitt max ner till 80 kg… det visade sig i slutändan vara alldeles för högt ändå. Vid 72,5kg var jag tvungen att stanna… kände även av att höften inte var hel rak 🙁

Metcon & Metcon Green
Lucky Sevens (AMRAP – Rounds and Reps)
AMRAP x 7 min:
7 Box jumps
7 Burpees
7 Kettlebell swings

Efter det så följde det här passet. Förutom att tränaren ändrade så att man måste köra MINST 7 varv. Hann du det under 7 minuter så forsätter du. Hann du inte på sju minuter så fortsätter du. Tog 9 minuter för mig att göra det här. Jävulskt jobbigt! Men så himla skönt.

Sedan hade jag bokat fredagens pass men var tvungen att avboka det då höfterna var totalt pajjad….

Nora

Lite bilder från Nora. Är så sällan vi har åkt ut så det är skamligt. Men med tanke på att det är ett krig varje gång för att vi skall få med oss barnen… ja och så skall det vara fint väder annars är det ingen idé. Ja därför blir det inte så ofta!

Sundsvall bjuder

Tisdags för en vecka sedan så bestämde vi oss för att åka ner på Sundsvall bjuder och lyssna lite på Takida.

Tyvärr var jag lite sjuk (fick sedan både feber och efter det du vet en riktig mans förkylning) men jag orkade inte stå… så jag gick iväg för lite förfriskning 🙂